You are currently viewing فیبروم رحم یا میوم رحمی چیست؟

فیبروم رحم یا میوم رحمی چیست؟

فیبروم از دیدگاه  طب رایج و پزشکی نوین

یکی از بیماری‌هایی که امروزه دامن گیر دختران و زنان ما شده است وجود انواع فیبروم‌ رحم است. طبق آمار تقریبا ٣۵ درصد از زنان به این بیماری دچار هستند. برخی مواقع این مشکل به صورت خانوادگی در مادر و دختران خانواده بروز می کند و در صورت عدم درمان حتی ممکن است منجر به ناباروری و مشکلات و عوارض دیگری شوند که با توجه به رواج زیاد این گونه مشکلات زنان، افراد بیش از گذشته نگران دچار شدن به این بیماری هستند.

و اما فیبروم چیست؟ فيبروم توده‌ای است كه در بافت‌های رحم به دليل تجمع سلول های الياف محكم بافت همبند در رحم به وجود می آيد و بروز آن در رحم اختلال هایی را برای خانم های جوان ايجاد می كند. گاهی ممكن است تجمع سلول‌های عضلانی صاف جداره رحم نيز منجر به بروز فيبروم در رحم شود كه در اصطلاح به آن «ميوم» گفته مي‌شود.

انواع فیبروم رحم
انواع فیبروم رحم

اندازه فيبروم و ميوم در افراد مختلف متفاوت است و از چند ميلی متر تا چند سانتی متر در رحم ديده مي‌شود. حدود ٩۵ درصد موارد این توده ها خوش خیم هستند و درصد بدخیمی در آنها خیلی کم است، اما این توده های خوش خیم گاهی مشکلاتی برای زنان ایجاد می کنند.

انواع فیبروم رحمی
انواع فیبروم رحمی

دلایل ایجاد فیبروم رحم از دیدگاه طب سنتی

از دیدگاه طب سنتی، فیبروم ها، تعریف متفاوت دیگری نیز دارند. آنها نوعی تورم به حساب می آیند که معمولاً جزء تورم های سفت و سخت به شمار رفته و اغلب سبب خونریزی های شدید قاعدگی می شوند.

  • فیبروم در سن باروری از ۲۰ تا ۵۰ سال شایع است. بالا رفتن سن، ژنتیک و بعضی از نژادهای خاص مثل آسیایی و آفریقایی، درصد ابتلا به فیبروم در آنها شایع تر است.
  • افرادی که دارای سبک زندگی نادرست، عدم تحرک و اضافه وزن هستند، بیش از سایرین مستعد ابتلا به فیبروم در سنین بالای ۳۰ سالگی می باشند.

علائم فیبروم رحم چیست؟

رایج ترین علامت فیبروم رحم، بی علامتی است. فیبروم معمولاً به طور اتفاقی در سونوگرافی هایی که به دلایل دیگر انجام می شود، کشف می شود.

فیبروم‌هایی که در لایه آندومتر قرار دارند، معمولاً با علامت خونریزی های شدید قاعدگی یا طولانی‌تر شدن دوره قاعدگی، خود را نشان می‌دهند. اما فیبروم رحم در لایه میوم و لایه خارجی، گاهی با درد و تکرر ادرار همراه است.

از دیگر علائمی که داشتن آن ها صرفاً به این دلیل نیست که دارای فیبروم می باشید، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  •  خونریزی بین دوره‌های قاعدگی، کاهش فواصل بین قاعدگی ها
  • درد و فشار در ناحیه لگن، کمردرد، پا درد، یبوست، ترشح واژینال مزمن
  • بزرگ شدن شکم
  • احساس پری در پایین شکم، احساس فشار روی مثانه و ادرار زیاد، مشکل در تخلیه مثانه
  • مشکلاتی در تولید مثل مانند نازایی، سقط جنین یا زایمان زودرس
  • درد حین نزدیکی

علت به وجود آمدن فیبروم در رحم چیست؟

این بیماری به دلایل مختلفی روی می دهد و چه در طب رایج و چه در طب سنتی نمی توان یک مکانیسم واحد را برای ایجاد این بیماری در همه افراد در نظر گرفت، اما عوامل زیر، افراد را مستعدتر و بیشتر در معرض این عارضه رحمی قرار می دهند.

  • ژنتیک هر فرد و مسائل ارثی
  • اختلالات هورمونی و ترشح بالای هورمون استروژن
  • چاقی و افزایش وزن: البته این به معنای این نیست که همه افراد چاق به این بیماری دچار می شوند. افراد لاغر نیز ممکن است به این بیماری دچار شوند.
  • تغذیه و خواب نامناسب و ناکافی
  • عدم رعایت سبک زندگی صحیح
  • دیر ازدواج کردن و دیر باردار شدن
  • غلبه اخلاط به ویژه سودا و بلغم (شما دو فرد را در نظر بگیرید، یک نفر بلغمی یعنی چاق و دیگری فردی صفراوی یا لاغر، هر دوی اینها ممکن است فیبروم بگیرند اما علت ایجاد این بیماری در آنها یکسان نیست)

درمان فیبروم رحم  با طب رایج (پزشکی مدرن)

در طب سنتی ابتدا پیشنهاد می شود که با کاهش اضافه وزن، خطر ابتلا به فیبروم رحم را کاهش دهید. علاوه بر این، در طب رایج ابتدا با تجویز داروهای هورمونی خوراکی و در مواردی تزریقی و برخی اقدامات دیگر اقدام به درمان  یا کنترل (جلوگیری از رشد و بزرگ شدن) فیبروم‌ها می نمایند و در صورت نتیجه نگرفتن؛ در آخرین مرحله به دو روش میومکتومی که به معنی برداشتن خود میوم یا فیبروم و هیسترکتومی که برداشتن کل رحم است، استفاده می‌شود.

در این روش برای افرادی که هنوز ازدواج نکرده‌اند یا به تعداد کافی فرزند ندارند، روش میومکتومی به‌کار گرفته می‌شود، اما گاهی در حین عمل پزشک مجبور می شود کل رحم را در بیاورد، زیرا عروق خون رسانی دهنده به فیبروم بسیار زیاد است.

جراحی میومکتومی برای درمان فیبروم رحمی
جراحی میومکتومی برای درمان فیبروم رحمی

البته کسانی که فیبروم را جراحی کرده‌اند، نیز باید در نظر داشته باشند که احتمال بازگشت فیبروم بسیار زیاد است و فقط با داشتن سبک زندگی درست می توانند احتمال ابتلا را بسیار کاهش دهند.

درمان فیبروم رحم با طب سنتی

تمام مواردی که در درمان طبیعی کیست تخمدان عنوان کردیم اعم از اصلاح سبک زندگی ، اصلاح تغذیه ، رعایت اصول بهداشتی، ورزش و تحرک، تدابیر تکمیلی از جمله گرم نگهداشتن ناحیه رحم، روغن مالی ها ، بادکش، تنظیم خواب و … برای فیبروم هم عینا باید انجام شود.  

درمان گیاهی هم که به عنوان تکمیل کننده درمان با طب سنتی لازم هست و پکیج درمان کیست تخمدان و فیبروم نیوشا به همین منظور برای شما عزیزان تهیه و تنظیم شده است.

دیدگاهتان را بنویسید